Bedrijfsadministratie automatiseren met Visma


Het gemak van geautomatiseerde administratie

Geautomatiseerde bedrijfsadministratie heeft als doel het doen van de boekhouding zo eenvoudig mogelijk te maken. Aanbieders van boekhoudsoftware denken vanuit de ondernemer en maken zich sterk voor het ontwikkelen van gebruiksvriendelijke software. De meeste ondernemers zijn immers geen professioneel administrateur en hebben vaak ook helemaal geen tijd of zin in het doen van de boekhouding. Geautomatiseerde bedrijfsadministratie moet dus toegankelijk, begrijpelijk en laagdrempelig zijn. Het moet vooral voordeel bieden voor de ondernemer. Visma ontwikkelt boekhoudsoftware die daarop aansluit met toegankelijke, begrijpelijke programma’s voor boekhouding en facturatie. Er zijn pakketten die aansluiten op specifieke behoeften van branches, zoals horeca of webwinkels. Wilt u meer dan is er een uitgebreider programma dat ook analyses biedt.

Boekhouden in de cloud

Aanbieders van boekhoudsoftware zijn er in overvloed. Elk van hen doet zijn best om ondernemers voor zich te winnen. De een met toegankelijkheid en gebruiksvriendelijkheid voor ZZP’ers en kleinbedrijf, de ander met het aanbieden van veel koppelingen zodat grotere MKB-bedrijven veel van hun bedrijfsprocessen, zoals inkoop, voorraadbeheer en facturatie geautomatiseerd kunnen laten verlopen. Wat al deze programma’s met elkaar gemeen hebben is u werkt in de cloud. Vanuit elke locatie of afdeling waar ondernemers of medewerkers kunnen beschikken over een netwerk via de pc of (vaak) mobiele telefoon kunnen gegevens worden opgevoerd en worden ingezien. Doordat deze razendsnel worden verwerkt biedt online boekhouden altijd realtime informatie. Door te werken met online boekhoudprogramma’s als bijvoorbeeld de boekhoudprogramma’s van Visma kunt u op elke moment de actuele financiële situatie beoordelen.

Online samenwerken met uw eigen boekhouder

Ook met online boekhouden blijft uw boekhouder een rol spelen. De rol verschuift echter van ‘de man of vrouw die de schoenendoos met bonnetjes uitzoekt’, naar controleur en adviseur. U upload foto’s van uw documenten en deze worden door het online boekhoudpakket verwerkt. Door uw boekhouder toestemming te geven met u samen te werken kan deze met u meekijken en de controle uitvoeren. Als de stukken zijn verwerkt krijgt u hier melding van en kunnen de stukken worden aangeboden bij bijvoorbeeld de Belastingdienst of uw medewerkers wanneer u online een loonadministratie voert.

Visma en VRB Adviesgroep

Werkt u met Visma, dan kunt u ons toestemming geven om via de cloud met u mee te kijken. In dat geval dragen onze boekhouders zorg voor advies en controle.

Heeft u nog geen online boekhoudprogramma of wilt u overstappen, dan biedt VRB Adviesgroep u de mogelijkheid tot online boekhouden binnen uw eigen VRB Adviesgroep Portal. Wilt u hier meer over weten, neem dan contact met ons op. Wij bespreken graag de voordelen en mogelijkheden. Tijdens kantoortijden kunt u ons telefonische bereiken via telefoonnummer 0346 – 555 797.