• f"" Advies nodig?
    0346 – 555 797

Belastingadviseurs

De belastingadviseurs van VRB zijn al meer dan 10 jaar gespecialiseerd en marktleider in het omzetten van eenmanszaak naar een BV, het oprichten van BV’s en het behalen van fiscaal voordeel voor ondernemers en DGA’s.

Oprichten BV en omzetten eenmanszaak naar BV
De belastingadviseurs van VRB zijn gespecialiseerd in het oprichten van BV en het omzetten van een eenmanszaak naar een BV. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van het oprichten van een BV of het omzetten van uw eenmanszaak naar een BV. De belastingadviseurs van VRB staan voor u klaar.

Wet uitfasering Pensioen in eigen beheer
Bouwt u nog pensioen in eigen beheer op? De wet verandert: vanaf 1 april 2017 is dit niet meer toegestaan. Het pensioen in eigen beheer moet uiterlijk 31 maart 2017 premievrij worden gemaakt. Hiervoor moet u twee documenten opstellen: notulen van de vergadering van aandeelhouders en een addendum op de pensioenovereenkomst. Let op: Het niet (tijdig) beëindigen van het pensioen in eigen beheer leidt tot een zware fiscale sanctie. De waarde in het economische verkeer van het pensioen wordt dan aangemerkt als loon. Hierover is (maximaal) 52% loon- en inkomstenbelasting en 20% revisierente verschuldigd. In het eerste kwartaal van 2017 organiseert VRB iedere maand het seminar: “Uitfasering Pensioen eigen beheer”.

De Wet DBA, de mogelijkheden en de ZZP BV
Een zeer actueel adviesthema bij VRB is momenteel de ZZP BV. De ZZP BV van VRB is het ultieme antwoord op alle risico’s en onzekerheden die volgen uit de Wet DBA. Een ZZP-er treedt in loondienst bij zijn eigen ZZP BV en verhuurt zich vervolgens aan zijn/haar opdrachtgevers. Tussen de ZZP-er en zijn ZZP BV ontstaat een loondienstbetrekking aangezien is voldaan aan de drie vereisten van ‘loon’, ‘arbeid’ en ‘gezag’. De gezagsverhouding in de ZZP BV wordt doormiddel van een aandelenbelang (stemrechtaandelen) gerealiseerd. Er zal tussen ZZP-er en zijn/haar opdrachtgevers nimmer sprake zijn van een (fictieve) loondienstbetrekking en daarmee zal bij de opdrachtgevers van de ZZP-er nimmer kans zijn op naheffingen door de fiscus of het UWV.

Voor meer informatie staan de medewerkers van de VRB Adviesgroep voor u klaar en zijn tijdens kantooruren te bereiken via telefoonnummer: 0346 – 555 797.

Maak een vrijblijvend kennismakingsgesprek

Aanvragen