• f"" Advies nodig?
    0346 – 555 797

Jaarrekening en jaarwerk stamrecht BV

Jaarrekening en jaarwerk stamrecht BV

Iedere BV dient jaarlijks een jaarrekening te laten opstellen en overig jaarwerk dient te worden verricht. Naast de jaarrekening kunt u bij dit overige jaarwerk denken aan: aangifte vennootschapsbelasting, opstellen notulen, deponeren van uw jaarrekening bij de Kamer van Koophandel, etc..

De VRB Adviesgroep heeft in het verleden duizenden stamrecht BV’s opgericht en verzorgt nog steeds voor een groot deel van deze BV’s de jaarrekening en de overige werkzaamheden.

Stamrecht BV
Hieronder wordt verstaan een BV die is opgericht met als doelstelling een ontslagvergoeding te beheren en hiermee de afdracht van belasting uit te stellen. De Belastingdienst ziet een dergelijke BV als een soort verzekeraar, die de bruto ontslagvergoeding beheert en op een zeker moment (uiterlijk de AOW leeftijd) uitkeert. Over deze uitkering dient belasting te worden betaald.

Oprichten van stamrecht BV niet meer mogelijk
Sinds 1 januari 2014 is het niet langer mogelijk – om voor het beheren van een bruto ontslagvergoeding – een stamrecht BV op te richten. Voor de reeds opgerichte BV’s is het nog wel verplicht om jaarlijks een jaarrekening op te stellen en al het eerder genoemde jaarwerk – waaronder een aangifte vennootschapsbelasting – in te dienen

VRB is gespecialiseerd in het opstellen van de jaarrekening en ander jaarwerk voor stamrecht BV’s
VRB kan alle werkzaamheden die behoren bij het opstellen van de jaarrekening en het verzorgen van het overige jaarwerk van uw BV voor u uithanden nemen. Hieronder kunt u een offerte aanvragen voor het verzorgen van het jaarwerk en het opstellen van de jaarrekening.

Meer weten over het opstellen van de jaarrekening en verzorgen van het jaarwerk
Heeft u momenteel een stamrecht BV en bent u benieuwd wat de VRB Adviesgroep voor u kan betekenen? Onze adviseurs staan tijdens kantooruren voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden en zijn te bereiken op nummer: 0346 – 555 797.

 

Direct aanvragen