0346 - 555 797

neem nu contact met ons op

Ontdek de mogelijkheden van een Stamrecht BV


VRB Adviesgroep adviseert en informeert u graag over uw Stamrecht BV

Onder een Stamrecht BV wordt verstaan een BV die is opgericht met als doelstelling een ontslagvergoeding te beheren en hiermee de afdracht van belasting uit te stellen. De Belastingdienst ziet een dergelijke BV als een soort verzekeraar, die de bruto ontslagvergoeding beheert en op een zeker moment (uiterlijk de AOW leeftijd) uitkeert. Over deze uitkering dient belasting te worden betaald.

Stamrecht BV oprichten

Sinds 1 januari 2014 is het niet langer mogelijk – om voor het beheren van een bruto ontslagvergoeding – een Stamrecht BV op te richten. Voor de reeds opgerichte BV’s is het nog wel verplicht om jaarlijks een jaarrekening op te stellen en al het eerder genoemde jaarwerk – waaronder een aangifte vennootschapsbelasting – in te dienen.

Afwaarderen en afboeken stamrechtverplichting

Zoals u misschien weet heeft een Stamrecht BV de verplichting om periodiek uitkeringen te gaan doen en over deze uitkering (loon)belasting af te dragen. Er zijn echter veel eigenaren van een Stamrecht BV die wel een Stamrecht BV hebben maar waarvan de Stamrecht BV onvoldoende bezittingen of vermogen heeft om ooit nog te kunnen voldoen aan deze fiscale verplichtingen: “Het geld is op en is er gewoon niet meer”.

Indien de Stamrecht BV onvoldoende bezittingen heeft om ooit nog aan deze verplichting te kunnen voldoen dan kan dit een groot fiscaal probleem met zich meebrengen. De Belastingdienst vindt namelijk dat u nog wel loonbelasting bent verschuldigd over de hoogte van de stamrechtverplichting.

Opheffen en liquideren Stamrecht BV

Er komt een moment dat u uw Stamrecht BV wilt opheffen en liquideren. De BV of Stamrecht BV zal dan uiteindelijk worden uitgeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel. VRB Adviesgroep kan u helpen bij de gehele afwikkeling van uw Stamrecht BV. Het afwikkelen en uitschrijven van een Stamrecht BV noemen we opheffen, beëindigen of liquideren van de BV.

U dient er bij het opheffen en liquideren van uw Stamrecht BV voor te zorgen dat – voordat uw BV of Stamrecht BV kan worden opgeheven of geliquideerd – er geen vorderingen meer op de balans van uw BV staan. Zo mag er ook geen stamrechtverplichting of eventuele rekening-courantverhouding meer aanwezig te zijn.

 

 

VRB Adviesgroep helpt u verder

VRB Adviesgroep kan alle werkzaamheden die behoren bij het opstellen van de jaarrekening en het verzorgen van het overige jaarwerk van uw BV voor u uithanden nemen. Hieronder kunt u een offerte aanvragen voor het verzorgen van het jaarwerk en het opstellen van de jaarrekening.

Heeft u momenteel een Stamrecht BV en bent u benieuwd wat VRB Adviesgroep voor u kan betekenen? Onze adviseurs staan tijdens kantooruren voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden en zijn te bereiken op nummer: 0346 – 555 797.

© 2024 VRB Adviesgroep | All rights reserved | Next Lead