0346 - 555 797

Werkdagen tussen 08:00 en 20:00 uur

LLP

Een LLP is een Engelse rechtspersoon en wordt door minimaal 2 (rechts)personen opgericht. Die worden ook wel de members van de LLP genoemd. Een LLP staat ingeschreven bij de Engelse Kamer van Koophandel.

Door de LLP ook bij de Kamer van Koophandel in Nederland in te schrijven kan deze rechtspersoon ook in Nederland worden gebruikt. Een LLP kent als rechtspersoon het voordeel van het afschermen van zakelijke risico’s en het gebruik van de ondernemersfaciliteiten zoals zelfstandigenaftrek en de MKB-winstvrijstelling.

LLP voor vrijeberoepsbeoefenaren

De LLP, Limited Liability Partnership, is een rechtsvorm waarbij fiscale voordelen van de eenmanszaak gecombineerd kan worden met fiscale voordelen die gelden binnen de BV. Een LLP biedt de mogelijkheid op startersaftrek, de zelfstandigenaftrek en de MKB-winstvrijstelling het de juridisch aansprakelijkheidsbeperking, zoals die voor de BV geldt.

Om een LLP als rechtsvorm te kunnen kiezen moet de onderneming bestaan uit een samenwerkingsverband tussen minimaal twee rechtspersonen. Dit maakt de LLP een geschikte rechtsvorm voor maatschappen van vrijeberoepsbeoefenaren. De belastingheffing over de winst van de LLP vindt niet plaatsvindt op het niveau van de LLP zelf, maar op dat van de achterliggende participanten. Hierdoor zal de participant van de LLP over zijn eigen winstdeel inkomstenbelasting betalen.

LLP oprichten

Voor de oprichting van een LLP zijn minimaal twee (rechts)personen nodig. De oprichting vindt plaats door een ‘Incorporation Document’ dat wordt ingeschreven in het Britse handelsregister. Hoewel het een rechtspersoon is, lijkt de LLP veel op een maatschap of VOF. De onderlinge verhoudingen tussen de leden en tussen de leden en de LLP zelf worden beheerst door een overeenkomst die vergelijkbaar is met een maatschapsovereenkomst. Het is belangrijk hier het Nederlands recht van toepassing te laten zijn zodat voorkomen wordt dat onderlinge geschillen via de Britse rechter moeten worden beslist.

VRB Adviesgroep helpt u verder

Het is belangrijk dat u, wanneer u de rechtsvorm LLP overweegt, diepgaand en deskundig advies te plegen. De VRB Adviesgroep heeft experts in huis voor al uw fiscale ondernemersvragen. Sinds jaren helpen wij ondernemers op weg door het geven van informatie en advies, het verzorgen van de boekhouding en het bieden van fiscale ondersteuning. Daarnaast bieden wij geïnteresseerden een gratis boek aan over hoe u een LLP kunt oprichten.

Wilt u meer informatie over de dienstverlening van de VRB Adviesgroep, het boekaanvragen of heeft u gerichte vragen rondom LLP, vraag dan nu via deze website meer informatie aan. Tijdens kantoortijden kunt u ons ook telefonisch bereiken via telefoonnummer 0346 – 555 797.

© 2022 VRB Adviesgroep | All rights reserved | Next Lead