0346 - 555 797

Werkdagen tussen 08:00 en 20:00 uur

Nadelen LLP

Een LLP is een Engelse rechtspersoon die staat ingeschreven bij de Engelse Kamer van Koophandel. U dient voor de oprichting van een LLP met minimaal twee participanten zijn. Het is mogelijk dat u allebei gelijktijdig eigenaar bent wanneer u een stichting opricht. Je bent dan zelf de enige bestuurder en als natuurlijk persoon de tweede participant.

Voor een LLP moeten oprichtingskosten en jaarlijkse kosten worden betaald. De jaarlijkse kosten bestaan uit de kosten van inschrijving bij de Britse Kamer van Koophandel, opstellen en deponeren van de jaarrekening, het deponeren in Engeland van de annual return. Een voordeel en nadeel tegelijk is dat bij het aangaan van een procedure dit in Engeland zal moeten plaatsvinden. Dit kan een drempel zijn om een procedure te starten, maar wordt die gestart, dan is een overzeese rechtsgang geen voordeel.

LLP en Brexit

De LLP vult een gat in het Nederlandse ondernemersrecht. Binnen de LLP blijft een zelfstandige vrije beroeper voor de fiscus de status van ondernemer houden, inclusief de bijbehorende fiscale faciliteiten in de inkomstenbelasting. Tegelijkertijd biedt deze rechtsvorm dezelfde rechtsbescherming als een BV. De Engelse LLP wordt nog niet bedreigd door de Brexit, al kan dat veranderen in de toekomst. Bespreek daarom deze constructie sowieso met een adviseur, als u iets voor een LLP voelt en de mogelijkheden wilt onderzoeken.

In overleg met experts

Het is belangrijk dat u, wanneer u de rechtsvorm LLP overweegt, diepgaand en deskundig advies te plegen. De VRB Adviesgroep heeft experts in huis voor al uw fiscale ondernemersvragen. Sinds jaren helpen wij ondernemers op weg door het geven van informatie en advies, het verzorgen van de boekhouding en het bieden van fiscale ondersteuning. Daarnaast bieden wij geïnteresseerden een gratis boek aan over hoe u een LLP kunt oprichten.

Wilt u meer informatie over de dienstverlening van de VRB Adviesgroep, het boek aanvragen of heeft u gerichte vragen rondom LLP, vraag dan nu via deze website meer informatie aan. Tijdens kantoortijden kunt u ons ook telefonisch bereiken via telefoonnummer 0346 – 555 797.

Direct aanvragen

© 2020 VRB Adviesgroep | All rights reserved | Next Lead