• f"" Advies nodig?
    0346 – 555 797

Belastingadviseurs

Oprichten BV en omzetten eenmanszaak naar BV

De VRB Adviesgroep is aangesloten bij het Register Belastingadviseurs (RB). Het RB is de grootste beroepsorganisatie van Nederland. De belastingadviseurs van VRB zijn al meer dan 10 jaar gespecialiseerd en marktleider in het omzetten van eenmanszaken naar een BV, het oprichten van BV’s en holdingstructuren en het behalen van maximaal fiscaal voordeel voor ondernemers en DGA’s.

Drie methoden van omzetten eenmanszaak naar BV
Indien u als ondernemer uw eenmanszaak wenst om te zetten naar een BV dan kan dit op een drietal manieren. Zo bestaat de:
– de geruisloze inbreng (eindbalans eenmanszaak = begin balans BV)
– de ruisende inbreng (stakingswinst berekenen en lijfrente op balans BV zetten)
– de activa / passiva transactie (verkoop activa en passiva aan BV)

Voor iedere ondernemer moet worden gekeken naar de voor hem of haar meest gunstige fiscale route.

‘Oprichten BV’
Het oprichten van een BV of holdingstructuur (meerdere BV’s) biedt VRB aan voor zeer concurrerende notariële tarieven. Hiervoor heeft VRB scherpe inkoopafspraken gemaakt met haar huisnotaris waar u gebruik van kunt maken.

‘Fiscaal Pakket’
Onder het motto: ‘Een BV oprichten is meer dan een stap naar de notaris alleen’ heeft VRB – behorend bij de notariële oprichting van een BV – een ‘Fiscaal Pakket’ ontwikkeld. In dit pakket zitten alle – bij de oprichting van een BV – behorende fiscale werkzaamheden, zoals overeenkomsten, advies, berekenen optimaal DGA salaris, afstemmen fiscus, etc.

‘VRB Bedrijfsomzetting’

Wilt u uw onderneming omzetten naar een BV en wilt u geen belasting betalen over eventuele stille- en/of fiscale reserves en/of goodwill, dan kunt u kiezen voor de ‘VRB Bedrijfsomzetting’. Met de ‘VRB Bedrijfsomzetting’ wordt uw onderneming omgezet in een nieuw daarvoor op te richten BV en wordt hiervoor voor de fiscaal meest gunstige route gekeken.

Vraag nu kosteloos boek of kennismakingsgesprek aan
Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van het oprichten van een BV of het omzetten van uw eenmanszaak naar een BV? Vraag dan nu kosteloos via onze website het boek: ‘Eenmanszaak, BV of holdingstructuur oprichten’ aan of maak een kosteloos kennismakingsgesprek bij VRB op kantoor in Utrecht of Rotterdam.

Voor meer informatie staan de medewerkers van de VRB Adviesgroep voor u klaar en zijn tijdens kantooruren te bereiken via telefoonnummer: 0346 – 555 797.

Kosteloze aanvragen