• f"" Advies nodig?
    0346 – 555 797

Afwaarderen / afboeken stamrechtverplichting

Zoals u weet heeft een stamrecht BV de verplichting om (periodiek) uitkeringen te gaan doen en over deze uitkering (loon)belasting af te dragen. Er zijn echter veel eigenaren van een stamrecht BV die wel een stamrecht BV hebben maar waarvan de stamrecht BV onvoldoende bezittingen / vermogen heeft om ooit nog te kunnen voldoen aan deze fiscale verplichtingen. “Het geld is op en is er gewoon niet meer”.

Indien de stamrecht BV onvoldoende bezittingen heeft om ooit nog aan deze verplichting te kunnen voldoen dan kan dit een groot fiscaal probleem met zich meebrengen. De belastingdienst vindt namelijk dat u nog wel loonbelasting bent verschuldigd over de hoogte van de stamrechtverplichting. “U moet dus belasting betalen over geld dat er niet meer is”.

VRB kan u behulpzaam zijn bij het belastingvrij afwaarderen of afboeken van de stamrechtverplichting in uw stamrecht BV. Zo hoeft u geen belasting meer te betalen over geld dat er niet meer is. Wanneer u hier meer over wil weten dan kunt u het Advies Rapport: “Belastingvrij afboeken stamrechtverplichting” aanvragen via: Advies Rapport aanvragen

Direct aanvragen