• f"" Advies nodig?
    0346 – 555 797

ZZP BV oprichten

De ZZP BV
Zzp-ers kunnen er voor kiezen om zelf een speciale ZZP BV op te richten en daar vervolgens in loondienst te treden. Een ZZP BV is in principe iemand zijn/haar eigen uitzendbureau. De zzp-er komt in loondienst van zijn/haar eigen ZZP BV en deze BV verhuurt de betreffende persoon aan zijn/haar (voormalige) opdrachtgever. De (voormalige) opdrachtgever van de zzp-er is nu de nieuwe opdrachtgever van de ZZP BV geworden. Deze opdrachtgever zal nu in plaats van een factuur van de eenmanszaak van de zzp-er voortaan een factuur van zijn/haar ZZP BV ontvangen.

ZZP BV is gewone BV mét gezagsverhouding
Een ZZP BV is een speciale BV waarin door middel van speciale stemrechtaandelen het gezag aan derden is overhandigd. Door deze gezagsverhouding is er een arbeidsverhouding gecreëerd tussen de zzp-er (lees: werknemer) en zijn/haar eigen ZZP BV. De zzp-er moet er bij een ZZP BV rekening mee houden dat hij/zij een speciale ZZP BV moet oprichten.

Het voordeel van een ZZP BV is dat men:

– volledige vrijheid van ondernemen blijft behouden;

– gebruik kan blijven maken van een groot aantal fiscale voordelen, zoals bijvoorbeeld de investeringsaftrek;

– zakelijke kosten / aftrekposten kan blijven opvoeren;

– geen (directe en indirecte) kosten hoeft af te dragen voor de diensten van een uitzendbureau of payrollbedrijf;

– de winst kan reserveren / opbouwen in de eigen BV.

Heeft men als zzp-er momenteel een eenmanszaak dan kan deze eenmanszaak worden ingebracht in de ZZP BV. Heeft men reeds een ‘normale’ BV dan kan deze BV notarieel worden omgezet naar een speciale ZZP BV.

Meer informatie of kosteloze afspraak
Wilt u meer weten over de Wet DBA, de mogelijkheden en de ZZP BV of wilt u meer weten over de verdere producten of dienstverlening van de VRB Adviesgroep?

VRB verzorgt wekelijks verschillende lezingen waar u kosteloos aan kunt deelnemen. Meer informatie vindt u op: www.vrbadvies.nl. Daarnaast bent u ook van harte welkom voor een kosteloze en vrijblijvende afspraak met een van de ZZP / MKB Adviseurs van VRB.

De medewerkers van VRB zijn tijdens kantoortijden telefonisch te bereiken op nummer: 0346 – 555 797.

Voor meer informatie of voor het maken van een vrijblijvende afspraak kunt u contact opnemen met de medewerkers van VRB. Zij zijn tijdens kantooruren te bereiken op nummer 0346 – 555 797.
 

Direct aanvragen