0346 - 555 797

Werkdagen tussen 08:00 en 20:00 uur

Belasting besparen via Curaçao en opstellen jaarrekening

Belasting besparen via Curaçao en opstellen jaarrekening
Belastingdeskundige Pim van Rijswijk reageert op de Panama Papers en stelt dat er een groot verschil is tussen ‘belasting besparen’ en ‘belasting ontduiken’. “Belasting ontwijken is legaal. Belasting ontduiken is strafbaar. Maar met behulp van een trustkantoor kan men gewoon op een legale manier belasting besparen. Bijvoorbeeld door een bedrijf op te richten op Curaçao, dit bedrijf door een trustkantoor te laten beheren en daar slechts 2% belasting over de winst af te dragen. Het restant, de overige 98%, kan via de deelnemingsvrijstelling onbelast naar Nederland worden gehaald.

Besparen van belasting voor ondernemers in het MKB
Door de sterke focus van VRB op het besparen van belasting voor ondernemers in het MKB weten steeds meer ondernemers ons te vinden voor het opstellen van hun jaarrekening, het verzorgen van de belastingaangiften en het overige jaarwerk. Veel bedrijven zorgen zelf, bijvoorbeeld met behulp van een boekhouder of administratiekantoor, voor het inboeken van hun administratie en boekhouding maar zij zoeken vervolgens wel een gedegen partij met kennis die voor hun de jaarrekening opstelt, de salarisadministratie en het jaarwerk verzorgt.”

Offerte of kosteloos kennismakingsgesprek met VRB aan vragen
Ondernemers die hun boekhouding over 2015 inmiddels hebben ingeboekt en nu nog een bedrijf zoeken om het jaarwerk af te ronden en te kijken waar nog fiscale besparingen zijn te realiseren, kunnen via de website van VRB een offerte of een kosteloos kennismakingsgesprek met VRB aan vragen. Iedereen die de VRB website bezoekt vindt daar deze week een leuk welkomstgeschenk.

Betaal 2% belasting, en dit 100% legaal
VRB Adviesgroep heeft – inspelend op de Panama Papers – een geheel nieuw Adviesrapport ontwikkeld ‘Betaal 2% belasting, en dit 100% legaal’. Met de benodigde fiscale kennis zijn er ook voor ondernemers uit het MKB voldoende manieren om gewoon legaal veel belasting te besparen. Bedrijven kunnen bijvoorbeeld veel belasting besparen door het verplaatsen van bedrijfsactiviteiten naar Curaçao.

[easy-social-share]

© 2020 VRB Adviesgroep | All rights reserved | Next Lead