0346 - 555 797

Werkdagen tussen 08:00 en 20:00 uur

Voordelen van een LLP

Voordelen van een LLP

Dit is Pim. Pim heeft al meer dan 10 jaar een middelgroot belastingadvies- en boekhoudkantoor met vestigingen in Utrecht en Rotterdam. Pim heeft zijn bedrijf al die tijd in een BV zitten en is daarmee in privé goed afgeschermd tegen zakelijke risico’s.

Maar wat Pim sinds enige tijd weet is dat er een rechtsvorm bestaat die nog veel nog gunstiger voor hem is en ook veel meer fiscale voordelen biedt: de Limited Liability Partnership (LLP). De LLP is een Engelse rechtsvorm die met name onder vrije beroeps beoefenaren al heel populair is in Nederland.

Met het oprichten van een LLP door VRB wordt Pim als vrije beroepsbeoefenaar namelijk door de belastingdienst gezien als ondernemer voor inkomstenbelasting. Daardoor kan hij nu ook gebruik maken van de vele ondernemersfaciliteiten die er in Nederland beschikbaar zijn, zoals de zelfstandigenaftrek, startersaftrek en MKB-winstvrijstelling.

Bij een winst van 100.000 euro levert dit Pim al snel een extra aftrekpost van zo’n 22.000 euro! per jaar op. Daarnaast blijft Pim – net als bij een BV – in privé goed beschermt tegen zakelijke risico’s. Ook heeft een LLP internationaal een veel hoger aanzien dan een BV of eenmanszaak die in het buitenland vaak niets eens herkend wordt.

Dat is dan ook de reden dat Pim – naast zijn bestaande BV’s – inmiddels ook eigenaar is van een LLP en hij bepaalde bedrijfsactiviteiten hierdoor laat verrichten. Hij heeft inmiddels zelf ervaren hoeveel voordelen dit voor hem oplevert en nu hij hiervan op de hoogte is wijst hij samen met zijn collega’s ook andere beroeps beoefenaren op de grote voordelen die er voor hem te behalen zijn.

Pim verzorgt voor ondernemers in Nederland – samen met zijn collega’s – de gehele oprichting van een LLP. Daarnaast draagt hij samen met zijn team zorg voor de boekhouding en de jaarlijkse formaliteiten zoals postadres en inschrijving Kamer van Koophandel in Engeland.

Dus wilt u net als Pim ook met een LLP laten oprichten door VRB uw privé bezittingen beschermen en daarnaast optimaal profiteren van de fiscale voordelen die er in Nederland voor ondernemers zijn? Neem dan nu contact met ons op voor deelname aan een informatiebijeenkomst of kosteloos gesprek met Pim of één van zijn collega’s.

© 2020 VRB Adviesgroep | All rights reserved | Next Lead