Op werkdagen bereikbaar
tussen 08:00 en 20:00 uur

0346 - 555 797

Leaseconstructie


Ontdek de mogelijkheden van financial lease

Leasen is een meer populaire term voor ‘huren’. Leasen is een alternatief voor de aankoop van dure bedrijfsmiddelen zoals auto’s en machines. Voor ondernemers is leasen interessant omdat werkkapitaal in de onderneming blijft. Daarnaast voorzien leasecontracten in de meeste gevallen in vervangend materieel bij schade of noodzakelijk onderhoud. Of u als ZZP’er gebruik kunt maken van financial lease is afhankelijk van de voorwaarden die de leasemaatschappij stelt.    

Financial lease omschrijving

Er zijn diverse soorten leaseconstructies. Financial lease is een constructie waarbij het product aan het einde van het leasecontract eigendom wordt van de leasenemer. U koopt bij financial lease het product, bijvoorbeeld een bedrijfsauto of een machine, maar deze wordt pas na het betalen van de laatste leasetermijn uw eigendom. U dient in maandelijkse termijnen aan de financiële verplichtingen die zijn opgesteld in het leasecontract te voldoen.

Leasen of naar de bank?

Financial lease lijkt op het afnemen van een krediet. Echter is bij leasen niet de bank juridische eigenaar van het product, maar de leasemaatschappij. Aan het einde van de looptijd, wanneer alle termijnen zijn voldaan kan, in de meeste gevallen voor een symbolisch bedrag, het product van eigenaar wisselen.

Referenties


Waarom ondernemers voor VRB kiezen


Specialist in het omzetten van eenmanszaken naar een BV

Vooruitstrevend in ‘ROBOTIC ACCOUNTING’

WINNAAR van
‘AFAS AWARD’ en aangesloten bij RB en NOAB

Actuele cijfers in uw ‘PERSOONLIJKE DASHBOARD’

Persoonlijk en hoogwaardig fiscaal advies

Maak kennis met ZZP specialist Fons


Fons snapt hoe een ZZP werkt!

VRB Adviesgroep heeft 40 medewerkers in dienst met allen een financieel, fiscaal en of juridische achtergrond. Wilt u meer informatie? Of wilt u liever eens met een van onze fiscalisten in gesprek? Dan plannen we graag een vrijblijvende afspraak voor u in. Voor meer informatie zijn we tijdens kantoortijden te bereiken via telefoonnummer 0346 – 555 797.

Wij nemen graag contact met u op, vul onderstaande formulier in.

Voordelen en nadelen financial lease

Voordelen van financial lease zijn dat u niet naar de bank hoeft en er werkkapitaal in de onderneming blijft. Zolang u het product nog niet heeft afbetaald bent u juridisch geen eigenaar en daarmee niet verantwoordelijk voor reparatie kosten en verzekering. Deze betaalt u natuurlijk wel in uw leasecontract mee. U gaat bij financial lease een betalingsverplichting aan die u moet kunnen dragen. Lukt dit niet uit uw onderneming, dan bent u als ZZP’er met uw privévermogen aansprakelijk. Het kan voor ZZP vanwege de vaak geringe omvang van het bedrijf lastig zijn een leasemaatschappij te vinden die met u in zee wil. De minimale verplichting is dat u staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

Meer weten over financial lease als ZZP’er?

VRB Adviesgroep helpt MKB-ondernemers met administratieve en bedrijfsjuridische diensten. Zit u als ZZP’er met vragen over financial lease? Dan verschaffen wij graag helderheid. De bedrijfsjuristen van VRB Adviesgroep staan u bij op het gebied van ondernemingsrecht en een juridische helpdesk. Samen met de VRB Adviesgroep belastingadviseurs en onze boekhouders die bedrijven ondersteunen bij hun (geautomatiseerde) boekhouding is VRB Adviesgroep een partner die adviseert en hulp op maat aanbiedt.

 

Kosteloze aanvragen

© 2019 VRB Adviesgroep | All rights reserved | Next Lead