0346 - 555 797

Werkdagen tussen 08:00 en 20:00 uur

Prijsstrategie


Bepaal het perfecte uurtarief

Afhankelijk van de branche en eventuele schaarste kan een ZZP’er naar eigen inzicht, en afhankelijk van zijn kennis en ervaring, zelf een uurtarief bepalen. In sommige gevallen schrijft een opdrachtgever voor wat het maximale uurtarief is dat hij of zij voor de opdracht wil betalen.

Zelf uw uurtarief bepalen

Het doel van uw onderneming is het maken van winst. Als ondernemer heeft u als doel, in het nu en in de toekomst, te kunnen beschikken over een inkomen. U kunt zelf bepalen welke financiële beloning u vindt passen bij uw activiteiten, kennis en inzet. Vanuit de meest simpele redenatie wordt een uurtarief bepaald door de kosten plus gewenste inkomsten, gedeeld door het aantal uren die u werkzaam kunt zijn om hierin te voorzien. In de praktijk kunnen economische invloeden als schaarste van uw dienst, product of expertise worden meegenomen in de afweging wat een redelijke uurtarief is. Daarnaast kunt u onderzoeken welke prijspositie u wilt innemen ten opzichte van concurrenten.

Uw opdrachtgever komt met een voorstel

Wanneer een opdrachtgever u benadert voor het inhuren van uw dienst of expertise kan deze komen met een prijsvoorstel. Uw opdrachtgever bepaalt daarmee uw uurtarief. Bent u niet met het voorstel eens, dan kunt hierover in onderhandeling gaan. Hierbij kan het gaan om het verhogen van het uurtarief, maar ook over het vereenvoudigen van de werkzaamheden of dienstverlening tegen gelijk tarief.

In gesprek over uw uurtarief

Wilt u meer weten hoe u als ZZP’er uw uurtarief kunt bereken? VRB Adviesgroep helpt u graag verder. De bedrijfsjuristen van VRB Adviesgroep staan u bij op het gebied van ondernemingsrecht, contractenrecht en een juridische helpdesk. Samen met de VRB Adviesgroep belastingadviseurs en onze boekhouders die bedrijven ondersteunen bij hun (geautomatiseerde) boekhouding is VRB Adviesgroep een partner die adviseert en hulp biedt.

Neem voor meer informatie of informatie over het uitbesteden van uw administratie en aangiften contact met ons op!

© 2020 VRB Adviesgroep | All rights reserved | Next Lead