Op werkdagen bereikbaar
tussen 08:00 en 20:00 uur

0346 - 555 797

Gerobotiseerde boekhouding ontlast ondernemer

Bij de VRB Adviesgroep is de toekomst van robots die taken overnemen al begonnen. Het bedrijf biedt met Robotic Accounting een nieuwe, voor ondernemers bijzonder interessante vorm van geautomatiseerd boekhouden aan. Die resulteert in kostenverlaging, minder administratieve rompslomp en sneller inzicht in financiële kerngegevens.

Robotic Accounting is volgens directeur Pim van Rijswijk niks minder dan een revolutie in boekhouden en accountancy. Nu nog moeten ondernemers zelf vaak veel tijd steken in hun administratie. Vervolgens verzorgt de accountant de boekhouding, stelt hij de jaarrekening op en doet de belastingaangifte. Tot slot informeert en adviseert hij zijn klant.

De accountant 2.0 kan veel meer tijd in die laatste zo belangrijke rol steken omdat de eerdere stadia worden geautomatiseerd. De VRB Adviesgroep stelt ondernemers in staat dit te doen met B.A.A.S. De Bedrijfsadministratie AutomatiseringsScan. Hiermee bekijkt de VRB Adviesgroep in hoeverre de administratie al is geautomatiseerd. Op basis van de scan wordt een rapport uitgebracht en wordt geadviseerd hoe er eventueel verder kan worden gerobotiseerd.

Wanneer de administratie conform de protocollen van de VRB Adviesgroep draait, wordt de boekhouding gratis bijgehouden omdat een robot deze werkzaamheden verzorgt. Op basis van deze geautomatiseerde boekhouding kan de VRB Adviesgroep de jaarrekening en belastingaangifte sneller opstellen dan nu het geval is. Wat resulteert in het veel eerder beschikbaar zijn van de jaarcijfers. Ieder kwartaal kan de cliënt op het VRB-dashboard precies zien hoe zijn onderneming ervoor staat.

,,Omdat er eerder in het proces zoveel tijd wordt bespaard, hebben onze adviseurs veel meer tijd om de klant te adviseren over fiscale ontwikkelingen en zijn individuele situatie. Ondernemers vinden het heel belangrijk om regelmatig contact te hebben met hun accountant”, zegt Pim van Rijswijk.

,,De VRB Adviesgroep is aangesloten bij het Register Belastingadviseurs (RB) en de Nederlandse Orde van Administratie- en Belastingdeskundigen (NOAB) dus we lopen voorop wat betreft kennis. De cliënt kan ook deelnemen aan kosteloze ‘MKB informatiebijeenkomsten’ waar hij met al zijn vragen welkom is. Daarnaast verstrekken we regelmatig kosteloze en persoonlijke adviezen. Dankzij Robotic Accounting kunnen we die nog scherper op onze individuele cliënten toesnijden.”

Kosteloze aanvragen

© 2019 VRB Adviesgroep | All rights reserved | Next Lead