0346 - 555 797

Werkdagen tussen 08:00 en 20:00 uur

Een BV oprichten is meer dan een stap naar de notaris alleen


De BV is een van de meest gekozen rechtsvormen voor Nederlandse ondernemingen. Jaarlijks worden er in Nederland tienduizenden BV’s opgericht. Een BV oprichten kan dus een goede keuze zijn.

Een besloten vennootschap (BV) wordt fiscaal gezien als een rechtspersoon. Een rechtspersoon is een zelfstandig drager van rechten en plichten. In eerste instantie zijn bij een eventueel faillissement de aandeelhouder(s) van de BV in privé niet aansprakelijk. Dat klinkt aantrekkelijk en lokt dan ook de vraag uit waarom niet elke ondernemer kiest voor een BV als rechtsvorm. Dit heeft te maken met de fiscale regel- en wetgeving die van toepassing is op de BV als rechtsvorm. Laat u hierover verder informeren door een MKB adviseur van de VRB Adviesgroep.

De voordelen van een BV oprichten

Wilt u een BV oprichten? De BV geniet als rechtspersoon diverse voordelen ten opzichte van ander rechtsvormen. Naast de lage winstbelastingtarieven (vanaf 16% vennootschapsbelasting) is een van de meest aansprekende voordelen dat u met een BV als rechtspersoon een scheiding aanbrengt tussen uw privévermogen en uw zakelijke (BV) vermogen. Mits u natuurlijk niet als bestuurder of aandeelhouder aansprakelijk kan worden gesteld. Uw privévermogen blijft dus buiten schot bij een gedwongen bedrijfsbeëindiging.

Voor veel (potentiële) relaties en afnemers is de afkorting ‘BV’ achter de bedrijfsnaam een term die vertrouwen uitstraalt. Een BV als rechtsvorm kan bijdragen aan commercieel succes.

Naast bovenstaande voordelen zijn er nog veel meer voordelen die gelden voor de rechtsvorm BV. Het is dus belangrijk dat u een juiste afweging maakt voor wat betreft welke rechtsvorm het beste bij uw onderneming past.

Ondernemers die meer willen weten over de voordelen van het oprichten van een BV, die kunnen gratis de informatiebijeenkomstlezing ‘Van Eenmanszaak naar BV’ bijwonen of kosteloos het e-book ‘Van Eenmanszaak naar BV’ aanvragen. Daarin worden alle ins- en outs behandeld.

Persoonlijk advies bij BV starten

Met de Flex-BV-wetgeving is het oprichten of de overname van een BV eenvoudiger en fiscaal aantrekkelijker gemaakt, maar het is nog altijd noodzakelijk om de voor- en nadelen goed tegen elkaar af te wegen. Laat u daarom voorafgaand aan de oprichting of overname van een BV persoonlijk adviseren. Bij VRB Adviesgroep heeft u de juiste partner gevonden om u van dienst te zijn bij een BV oprichten. VRB Adviesgroep is al 15 jaar gespecialiseerd en marktleider in het oprichten van BV’s. Als bedrijf hebben wij aan de wieg gestaan van het ontwikkelen van de ‘Stamrecht BV’, de bedenker van de ‘Senioren BV’, de ‘Baby BV’ en de ‘ZZP BV’. Al deze vindingen van de VRB Adviesgroep werden door het publiek en de media met open armen ontvangen. Uiteraard zijn we trots op deze erkenning. Het benadrukt dat wij er als specialisten in slagen om innovatief en vooruitstrevend in de markt te staan.

Bij een BV oprichten neemt de VRB Adviesgroep alle werkzaamheden voor u uit handen, waarbij u geniet van een uitgebreide dienstverlening. De VRB Adviesgroep houdt goed in de gaten op welke manier er voor u het meeste fiscale voordeel valt te realiseren. Ook na het oprichten van uw BV kunt u VRB Adviesgroep inschakelen voor het beheer en het jaarwerk van uw BV.

Het BV oprichten pakket

De VRB Adviesgroep heeft het motto: ‘Een BV oprichten is meer dan een stap naar de notaris alleen’. Voor ondernemers die goed beslagen ten ijs willen komen heeft VRB bij het BV oprichten een ‘Fiscaal Pakket’ ontwikkeld.

Met dit ‘Fiscaal Pakket’ verzorgt de VRB Adviesgroep – fiscus proof – alle bij de oprichting van uw BV behorende fiscale werkzaamheden.

Werkzaamheden die behorende bij het ‘Fiscaal Pakket’ zijn:

Fiscaal / juridisch:

  • controleren fiscale structuur;
  • optimaliseren beloningsstructuur;
  • berekenen hoogte salaris directeur-grootaandelhouder (DGA);
  • aanvraag of aanpassing loonheffingsnummer;
  • bepalen gevolgen premies werknemersverzekeringen;
  • opstellen arbeidsovereenkomst, opstellen rekening-courantovereenkomst en opstellen leningsovereenkomst.

Informatie en advies:

  • DGA Check (gesprek) na oprichting BV;
  • deelname informatiebijeenkomsten;
  • fiscale advisering tijdens oprichting BV vanuit VRB Adviesgroep.

Neem contact met ons op

Heeft u voornemens om een BV te starten? De medewerkers van de VRB Adviesgroep staan voor u klaar om uw vragen te beantwoorden of om een vrijblijvende afspraak met u in te plannen en zijn tijdens kantoortijden te bereiken via telefoonnummer 0346 – 555 797.

 

 

Direct aanvragen

© 2020 VRB Adviesgroep | All rights reserved | Next Lead