0346 - 555 797

neem nu contact met ons op

Uw BV laten oprichten door de VRB Adviesgroep


Met gedegen advies over het oprichten van een BV begeleidt VRB Adviesgroep u bij het oprichten van uw BV of holdingstructuur. We adviseren u over zowel de notariële oprichting van uw BV, als ook bij alle verdere fiscale en administratieve zaken die behoren bij het oprichten van een BV. VRB is gespecialiseerd in het oprichten van BV’s als echte ‘BESCHERMENDE VENNOOTSCHAP ® ‘.

Met een sterke fiscale afdeling wordt er constant gekeken welke fiscale voordelen voor een onderneming te behalen zijn. Uw BV oprichten met behulp van de specialisten van VRB? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken of neem deel aan onze gratis webinar voor meer informatie.

Lees meer over:

Waarom een BV oprichten?

Een BV oprichten is in meerdere opzichten interessant, waarbij het beperken van aansprakelijkheid door de BV als echte ‘BESCHERMENDE VENNOOTSCHAP ® ‘en het besparen van belasting belangrijke redenen zijn voor veel ondernemers. Door een BV op te richten als echte  ‘BESCHERMENDE VENNOOTSCHAP ® ‘bent u in privé namelijk niet langer aansprakelijk voor de schulden van uw bedrijf. Hierdoor kunnen uw privébezittingen buiten de risicosfeer van uw onderneming worden gehouden. Het oprichten van een BV levert u dus minder risico en kan u meer belastingvoordeel opleveren. Een BV draagt namelijk een veel lager percentage winstbelasting af dan dat u zou moeten betalen in een eenmanszaak of VOF.

Wanneer een BV oprichten?

Wanneer het interessant is om een BV op te richten is afhankelijk van verschillende factoren. We kunnen deze vraag alleen beantwoorden als we kennis hebben van alle omstandigheden. De adviseurs van VRB hebben ruime ervaring en weten de juiste vragen te stellen om erachter te komen of het oprichten van een BV iets voor u is. Kom dus gerust bij ons langs om de mogelijkheden met een van onze adviseurs te bespreken.

BV beginnen bij de VRB Adviesgroep

De VRB Adviesgroep begeleidt u bij het beginnen van uw BV of holdingstructuur door u in de eerste plaats te informeren over de mogelijkheden die u heeft. We gaan met u aan tafel om kennis met u en uw onderneming te maken. VRB speelt een rol tijdens en na de oprichting van uw BV. Naast de notariële oprichting van uw BV, kan VRB u ook behulpzaam zijn bij alle verdere fiscale en administratieve werkzaamheden die behoren bij het oprichten van een BV. Denk hierbij aan het opstellen van de verschillende overeenkomsten, het berekenen van de hoogte van het DGA-salaris en het afstemmen van bepaalde zaken met de Belastingdienst. Ook kan VRB na de oprichting van uw BV uw complete boekhouding verzorgen.

Waarom kiezen voor de VRB Adviesgroep?

De VRB Adviesgroep is sinds 2005 actief op het gebied van belasting- en bedrijfsadvies en het verzorgen van de boekhouding voor ZZP-/MKB-bedrijven. Met 40 financiële specialisten in dienst is VRB uitgegroeid tot een landelijk bekend en werkend kantoor. VRB werkt met een zo volledig mogelijk digitaal en geautomatiseerd boekhoudproces, waardoor de specialisten van VRB meer tijd over houden voor het geven van informatie en advies aan haar cliënten. Deze werkwijze heeft VRB de prestigieuze ‘AFAS AWARD’ in de categorie accountancy opgeleverd.

De belastingadviseurs van VRB zijn volledig gespecialiseerd in het oprichten van BV’s en het omzetten van eenmanszaken naar een BV als echte ‘BESCHERMENDE VENNOOTSCHAP ® ‘. VRB is het enige kantoor in Nederland met deze specialisatie.

De VRB bedrijfsadviseurs informeren en adviseren u over de optimale inrichting van uw BV. Hierbij ligt de focus op het inrichten van de financiële administratie en de koppeling met de boekhoudkundige werkzaamheden die VRB voor u kan verrichten. De boekhouding van uw opgerichte BV kan door VRB uithanden worden genomen, zoals zij dit jaarlijks ook voor meer dan 1.000 andere bedrijven doen. Als ondernemer hoeft u dus bijna niets meer zelf te doen.

Informatie en advies

Het informeren van ondernemend Nederland vormt een rode draad door de werkzaamheden van VRB Adviesgroep. Zo stelt VRB middels informatiebijeenkomsten, webinars en haar e-book alle relevante informatie kosteloos beschikbaar waar zowel cliënten als niet-cliënten gebruik van kunnen maken. Voor een vast en concurrerend bedrag per jaar verzorgt VRB de complete boekhouding voor alle soorten ondernemers, zodat u zich als ondernemer kunt richten op de core business van uw zaak.

Hoe werkt de aansprakelijkheid binnen een BV?

De BV is een rechtspersoon, ofwel zelfstandig drager van rechten en plichten. Een BV gaat zelf overeenkomsten aan en draagt de risico’s die hieruit voortvloeien zelf. De BV kan dus ook aansprakelijk gesteld worden. U bent dan wel ondernemer, maar u drijft uw onderneming niet als privé persoon. Er ontstaat dus een scheiding tussen privé en de onderneming, iets wat bij een eenmanszaak en/of v.o.f. niet het geval is. Al uw privébezittingen zijn beschermd tegen zakelijke risico’s van de onderneming die in de BV zitten. Als aandeelhouder bent u alleen aansprakelijk tot het bedrag waarvoor u deelneemt in de BV. Als er sprake is van onbehoorlijk bestuur en/of wanbeleid kunt u overigens wel als bestuurder aansprakelijk gehouden worden. Dat kan ook in privé gevolgen hebben.

Wat zijn de belastingvoordelen van een BV?

Een BV heeft niet alleen juridisch gezien veel voordelen, ook belastingtechnisch kunt u van een aantal interessante mogelijkheden profiteren, mits u weet waar u op moet letten en wat in uw situatie van toepassing is. De adviseurs van VRB bespreken de mogelijkheden graag met u. Hieronder vindt u een aantal voorbeelden van belastingvoordelen van een BV waar u mogelijk gebruik van kunt maken:

  • Een BV betaalt een lagere winstbelasting.
  • U kunt (op zakelijke basis) in privé geld lenen van uw eigen BV. De betaalde rente komt ten goede aan de BV en niet aan de bank.
  • Het is mogelijk om een lening te verstrekken vanuit de BV aan familie en/of derden. Net als bij het vorige punt profiteert de BV van de rente en niet de bank.
  • U kunt uw privévermogen afstorten in de BV. In de inkomstenbelasting is vermogen uit sparen en beleggen belast met een fictief/forfaitair rendement. Bij een BV worden alleen de werkelijke opbrengsten belast.

Andere redenen om een BV op te richten

Naast de bovengenoemde financiële en juridische voordelen zijn er ook andere redenen om een BV op te richten. Niet zelden kiezen ondernemers ervoor om een BV op te richten vanuit imago-overwegingen. Stakeholders hebben, bewust of onbewust, een beter gevoel bij een BV dan bij een eenmanszaak. Met een BV straalt u dus zekerheid en betrouwbaarheid uit. De keuze voor de BV als rechtsvorm komt ook goed van pas wanneer u met buitenlandse bedrijven zaken doet. Zij doen dit in de regel enkel met BV’s.

Neem contact met ons op

Heeft u ook behoefte aan informatie en advies met betrekking tot het oprichten van een BV? De VRB Adviesgroep helpt u graag bij het optimaliseren van uw mogelijkheden door winstbelasting en risico’s te beperken en fiscale kansen optimaal te benutten. Neem contact met ons op voor persoonlijk contact met een van onze specialisten en richt uw BV op met behulp van de aanwezige kennis bij VRB.

© 2024 VRB Adviesgroep | All rights reserved | Next Lead