0346 - 555 797

Werkdagen tussen 08:00 en 20:00 uur

Eenmanszaak omzetten naar BV


Werkt u momenteel vanuit een eenmanszaak en wilt u deze eenmanszaak omzetten naar een BV, VOF of holdingstructuur? VRB Adviesgroep is gespecialiseerd in het omzetten van eenmanszaken naar andere vormen van vennootschappen. Deze werkzaamheden verzorgt VRB – met een team van 40 financiële specialisten – voor ondernemers uit heel Nederland. Is uw eenmanszaak klaar voor de volgende stap en heeft u behoefte aan informatie, begeleiding advies bij het omzetten naar een BV? De specialisten van VRB zetten hun kennis en expertise graag in om deze wijziging door te voeren.

Wanneer een eenmanszaak omzetten?

Er zijn meerdere scenario’s denkbaar waarin het omzetten van een eenmanszaak een interessante optie is. Veel hangt hierbij af van de fiscale voordelen die gepaard gaan met het omzetten van een eenmanszaak naar een BV, waardoor u minder winstbelasting hoeft af te dragen. Een eenmanszaak profiteert van verschillende aftrekposten waar een BV geen gebruik van mag maken, terwijl een BV dus profiteert van een lagere winstbelasting. Wanneer uw onderneming relatief weinig winst boekt, zijn de lagere aftrekposten in verhouding voordeliger voor uw financiële huishouding. Gaat de winst van uw onderneming echter omhoog en boekt u stabiele omzetcijfers, dan wegen de voordelen van de aftrekposten niet langer op tegen het nadeel van de hogere winstbelasting.

Eenmanszaak omzetten naar:

U kunt uw eenmanszaak naar verschillende ondernemingsvormen omzetten. De meest logische opties zijn dan de VOF, de BV en de holdingstructuur. VRB is als enige in Nederland gespecialiseerd in het omzetten van een eenmanszaak naar de onderstaande ondernemingsvormen.

VOF

Een vennootschap onder firma (VOF) is in veel opzichten vergelijkbaar met een eenmanszaak, met het grote verschil dat een VOF meerdere oprichters of eigenaren (vennoten) kent. Door een eenmanszaak om te zetten naar VOF verandert en op fiscaal vlak en op het gebied van aansprakelijkheid niets voor u als ondernemer, het is vooral interessant als u uw kennis of expertise kunt bundelen met die van een andere ondernemer. Samen deelt u zowel de winst als het verlies van uw bedrijf, maar u blijft privé aansprakelijk en zelf verantwoordelijk voor het opbouwen van een pensioen.

BV

Een eenmanszaak omzetten naar een BV heeft als groot voordeel dat u niet langer voor uzelf werkt, maar voor uw eigen BV. U bent niet langer een ZZP’er, maar u bent werknemer binnen uw eigen BV. Uw BV is als rechtspersoon aansprakelijk voor geleden schade en eventuele schulden, terwijl u als werknemer aanspraak kunt maken op een pensioenregeling. Bovendien hoeft uw BV minder winstbelasting af te dragen ten opzichte van uw eenmanszaak. Ook bent u niet verplicht om een AOV-verzekering af te sluiten, waarmee u een aanzienlijk bedrag op jaarbasis bespaart.

Holdingstructuur

Wanneer u als ondernemer meerdere deelnemingen heeft, is het interessant om uw eenmanszaak om te zetten naar een holdingstructuur. Dit levert u fiscale voordelen op en verkleint de risico’s. Bij het omzetten van uw eenmanszaak kunt u besluiten om uw onderneming om te zetten naar een BV en direct een holding op te richten.

 

 

Werkwijze van VRB Adviesgroep

Omdat VRB marktleider is op het gebied van omzetten van eenmanszaken, delen wij onze kennis en expertise graag met ondernemers in Nederland. We leren veel cliënten kennen tijdens onze lezingen en gratis informatiebijeenkomsten, waar ze voor het eerst kennis maken met voordelen van het omzetten van hun eenmanszaak. Tijdens een gesprek met een van onze specialisten wordt u duidelijk van welke voordelen u kunt genieten.

Waarom kiezen voor VRB?

Als enige in Nederland is VRB Adviesgroep gespecialiseerd in het omzetten van eenmanszaken naar andere ondernemingsvormen. We zien het dan ook als onze plicht om ondernemend Nederland te informeren over de voordelen die te behalen zijn door een eenmanszaak om te zetten. Dit doen we onder andere door een e-book (Eenmanszaak omzetten naar BV) gratis beschikbaar te stellen, evenals onze webinars die u op deze website vindt. Tot slot organiseren we informatiebijeenkomsten waar we de vragen van ondernemers beantwoorden en informatie delen vanuit onze kennis en ervaring.

Informatie en advies

Voor informatie en advies over de juiste fiscale structuur voor uw onderneming bent u bij VRB Adviesgroep verzekerd van de zorg van echte specialisten op dit gebied. We verzorgen het contact met de notaris en de Belastingdienst en regelen de inschrijving bij de Kamer van Koophandel. Het opstellen van akten en overeenkomsten kunt u ook met een gerust hart aan ons overlaten. Ga met de specialist van VRB om tafel voor fiscale advisering en begeleiding en profiteer optimaal van de fiscale voordelen die voor het grijpen liggen.

© 2021 VRB Adviesgroep | All rights reserved | Next Lead