0346 - 555 797

Werkdagen tussen 08:00 en 20:00 uur

Registeren intentieverklaring voor oprichten BV door VRB

Registeren intentieverklaring voor oprichten BV
Pim van Rijswijk presenteert bij Harry aan tafel weer een aantal belastingbesparende tips voor zowel eigenaren van een BV (DGA’s) als ondernemers met een eenmanszaak. Iedereen is weer druk bezig met het opstellen van de jaarrekening en het indienen van de belastingaangifte over 2015.

VRB adviseert ondernemers met een eenmanszaak een BV op te richten
VRB adviseert ondernemers met een eenmanszaak die minder belasting willen betalen nog in 2016 een BV op te richten. “Met een BV betaal je over je winst vennootschapsbelasting in plaats van inkomstenbelasting. Het tarief van de vennootschapsbelasting ligt bij BV’s op 20% terwijl je bij een eenmanszaak al gauw het dubbele aan inkomstenbelasting betaalt. Daarnaast ben je met een BV ook in privé afgeschermd tegen bedrijfsrisico’s en de risico’s van bijvoorbeeld een faillissement.

Vóór 1 april ‘intentieverklaring’ registeren
Om de mogelijkheid open te houden om met terugwerkende kracht nog een BV op te richten, dient men uiterlijk vóór 1 april van dit jaar een zogenaamde ‘intentieverklaring’ te registeren bij de belastingdienst. Het registeren van een intentieverklaring kost niets en hiermee houdt u alle mogelijkheden open. Een dergelijke intentieverklaring kan nu kosteloos worden aangevraagd via de website van VRB.

Kritisch kijken naar zakelijkheid rekening-courantverhouding tussen DGA en zijn BV
Ook eigenaren van een BV adviseert VRB om bij het opstellen van hun jaarrekening kritisch te kijken naar de hoogte en de zakelijkheid van de rekening-courantverhouding tussen de DGA en zijn BV. DGA’s met een te hoge en onzakelijke rekening-courantverhouding doen er goed aan om de Fiscale Adviesbox: ‘Belastingvrij wegstrepen schuld DGA aan BV’ aan te vragen. In deze unieke AdviesBox zit onder meer een adviesrapport waar de methode van het belastingvrij wegstrepen in staat uitgelegd en een toegangsbewijs voor een seminar: ‘Belastingvrij wegstrepen schuld DGA aan BV’.

Aanbieding Adviesbox
VRB heeft vanaf deze maand ook een Scan toegevoegd aan de AdviesBox. Met deze Scan kan een DGA bepalen voor welke bedrag de DGA in aanmerking kan komen voor de methode van het ‘Belastingvrij wegstrepen van de (rekening-courant) schuld aan zijn BV’. Deze box – inclusief de Scan – wordt alleen tot het einde van deze maand nog aangeboden met een korting van € 500,- en deze Adviesbox is nu te bestellen via de website.

[easy-social-share]

© 2020 VRB Adviesgroep | All rights reserved | Next Lead