Op werkdagen bereikbaar
tussen 08:00 en 20:00 uur

0346 - 555 797

Eenmanszaak registreren bij het handelsregister


Snel geregeld

Iedere eenmanszaak dient te worden ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel (KvK). Na inschrijving zal de Kamer van Koophandel de gegevens doorzetten naar de Belastingdienst en deze zal de fiscale nummers van een eenmanszaak toekennen. U hoeft zichzelf niet aan te melden bij de Belastingdienst.

Wat u als starter moet regelen

Als u gaat starten moet u veel regelen. Het schrijven van een ondernemingsplan is een goede reality check om de slagingskans van uw onderneming te toetsen, net als het inwinnen van advies bij experts. Wilt u een financieringsaanvraag doen, dan heeft u ook een ondernemingsplan nodig. Ziet alles er goed uit, dan heeft u nog tal van praktische zaken te regelen, van locatie tot het opzetten van een boekhouding.

Referenties


Waarom ondernemers voor VRB kiezen


Specialist in het omzetten van eenmanszaken naar een BV

Vooruitstrevend in ‘ROBOTIC ACCOUNTING’

WINNAAR van
‘AFAS AWARD’ en aangesloten bij RB en NOAB

Actuele cijfers in uw ‘PERSOONLIJKE DASHBOARD’

Persoonlijk en hoogwaardig fiscaal advies

Maak kennis met eenmanszaak specialist Fons


Fons snapt hoe een eenmanszaak werkt!

VRB Adviesgroep heeft 40 medewerkers die allen professionals zijn op financieel, fiscaal en of juridisch gebied. Wilt u meer informatie? Of heeft u interesse om eens met een van onze fiscalisten te spreken? Dan plannen we graag een vrijblijvende afspraak voor u in. Voor meer informatie zijn we tijdens kantoortijden te bereiken via telefoonnummer 0346 – 555 797.

Wij nemen graag contact met u op, vul onderstaande formulier in.

Inschrijving bij de KvK

De inschrijving bij de KvK gaat echter relatief eenvoudig. Wanneer u uw eenmanszaak bij de Kamer van Koophandel gaat inschrijven, gaat het om niet veel meer dan een aanmeldprocedure. Vooraf vult u een online inschrijfformulier in en maakt u een afspraak om, bij de KvK waar de vestigingsplaats onder valt, de inschrijving compleet te maken. Bij de inschrijving dient u zich te legitimeren en worden de inschrijfgegevens met u doorgenomen. Dit zijn de firmanaam, uw gegevens en de vestigingsgegevens van de onderneming. U hoeft geen ondernemingsplan te overleggen. Na het betalen van inschrijfgeld is de inschrijfprocedure voltooid. Optioneel kunt u kiezen voor het kopen van een uittreksel.

Met een eenmanszaak bent u ondernemer voor de inkomstenbelasting en betaalt u als ondernemer inkomstenbelasting over de winst die u met de eenmanszaak realiseert. U kunt wel gebruik maken van de ondernemersfaciliteiten zodra u aan de urencriterium van 1225 uren voldoet.

 

VRB Advies en uw eenmanszaak

Heeft u voornemens een eenmanszaak op te richten? VRB Adviesgroep kan u helpen. De bedrijfsjuristen van VRB Adviesgroep staan u bij op de op het gebied van ondernemingsrecht en een juridische helpdesk. Samen met de VRB belastingadviseurs en onze boekhouders die bedrijven ondersteunen bij hun (geautomatiseerde) boekhouding, is VRB Adviesgroep een partner die adviseert en ambitieuze startende ondernemers helpt bij hun administratie en fiscale vraagstukken.

Kosteloze aanvragen

© 2019 VRB Adviesgroep | All rights reserved | Next Lead