0346 - 555 797

neem nu contact met ons op

Ontdek de mogelijkheden van rechtsvormen


Er zijn verschillende rechtsvormen

Er zijn verschillende soorten rechtsvormen van waaruit iemand een bedrijf of gezamenlijke samenwerkingsvorm kan opzetten. Deze vallen grof uiteen in ‘natuurlijke personen’ en ‘rechtspersonen’. Natuurlijke rechtsvormen zijn de eenmanszaak en de VOF. Rechtspersonen zijn zelfstandig drager van rechten en plichten. Hieronder vallen onder andere de BV en de LLP. Heeft u hulp nodig bij het kiezen van de juiste, meest optimale rechtsvorm voor uw onderneming? Praat eens met een van onze fiscaal-juridische medewerkers. VRB Adviesgroep is gespecialiseerd in het oprichten van BV’s, holdingstructuren en LLP’s. Maar ook voor ander rechtsvormen staan de bedrijfsjuristen van VRB Adviesgroep voor u klaar om u te adviseren en uitvoerend te begeleiden op het gebied van ondernemingsrecht.

Soorten rechtsvormen

Onder ‘natuurlijke personen’ wordt een rechtsvorm verstaan waarbij ondernemer met zijn of haar privévermogen aansprakelijk is voor de schulden van uw bedrijf. Hieronder vallen de eenmanszaak, Vennootschap onder Firma (VOF), het commanditaire vennootschap (CV), en de maatschap.

Onder ‘rechtspersonen’ wordt een rechtsvorm verstaan waarbij de ondernemer, mits geen sprake is van wanbeleid, in de meeste gevallen met het privévermogen buiten schot blijft. Onder rechtspersonen vallen de Besloten vennootschap (BV), naamloze vennootschap (NV), de vereniging, stichting, coöperaties en onderlinge waarborgmaatschappijen.

Rechtsvorm oprichten

Wanneer u uw bedrijf of zakelijke samenwerkingsvorm gaat starten en deze gaat aanmelden bij de KvK dient de gekozen rechtsvorm aangemeld te worden. Welk rechtsvorm geschikt is, is onder andere afhankelijk van doelstellingen, vorm van aansprakelijkheid en de afweging welke rechtsvorm de meest gunstige fiscale voordelen biedt. Sommige rechtsvormen zijn eenvoudig, zonder tussenkomst van een juridisch- of bedrijfsadviseur te starten, bijvoorbeeld aan het starten van een eenmanszaak. Bij ander rechtsvormen kan het lonen of is het juist noodzakelijk om een juridisch adviseur en of notaris bij de totstandkoming van de rechtsvorm te betrekken.

Kies de juiste rechtsvorm

De rechtsvorm van een onderneming bepaalt de mate van aansprakelijkheid en fiscale verplichtingen die de rechtspersoon of rechtspersonen dragen. De juiste rechtsvorm kiezen is dus belangrijk. Hoewel de rechtsvorm ook weer aangepast kan worden kost dit tijd en geld. Het is dus belangrijk om vooraf een juiste afweging te maken. VRB Adviesgroep heeft voor u de juiste specialisten in huis voor passend juridisch advies rondom rechtsvormen.

 

 

Advies keuze rechtsvorm

Als ondernemer is het uw taak en verantwoordelijkheid om te begrijpen hoe de juridische structuren werken en de juiste rechtsvorm te kiezen die het beste bij uw onderneming past. Wat de beste keuze is, is echter niet altijd even duidelijk. Niet in de laatste plaats omdat fiscale rechten en plichten onder economische invloeden en herziene fiscale wetgeving fluctueren. Gelukkig hoeft u niet zelf het wiel uit te vinden of veel tijd te spenderen aan inlezen, uitzoeken en afwegen. Vanuit de drive om zoveel mogelijk voor ondernemers te kunnen beteken is VRB Adviesgroep op de hoogte van de laatste wet- en regelgeving. Samen met een jarenlange ervaring ‘in het veld’ en interesse in de materie mag u rekenen op deskundig en passend advies. Wanneer u kiest voor VRB Adviesgroep kies u een betrokken, deskundige partner aan uw zijde die u wegwijs maakt rondom de fiscale start van uw onderneming.

Laat u goed adviseren

Een goede start is veel waard. Wij maken graag kennis met u en uw (toekomstige) bedrijfsactiviteiten en staan u graag terzijde met passend advies voor het kiezen van de juiste rechtsvorm. Vraag voor een goede start vandaag nog een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan. Samen komen we verder.

© 2024 VRB Adviesgroep | All rights reserved | Next Lead