info@vrbadvies.nl

neem nu contact met ons op

Actueel inzicht in uw cijfers


Van bonnetje tot jaarrekening

Bij het ondernemen behoren administratieve verplichtingen. Binnen grote bedrijven worden daar afdelingen voor opgezet. Kleinere bedrijven voeren hun administratie zelf uit, naast het dagelijks takenpakket. Automatiseren van uw bedrijfsadministratie zorgt voor tijdswinst, een snellere verwerking en een zeer overzichtelijke boekhouding met op elk gewenst moment actuele cijfers.

De VRB Adviesgroep heeft zich gespecialiseerd in de boekhoudkundige- en bedrijfsmatige dienstverlening voor het MKB. Een team van 40 medewerkers helpt u om de uitdagingen waar uw onderneming op administratief vlak mee te maken krijgt te vereenvoudigen. Van het doen van aangiften voor ZZP tot de complete administratie voor alle mogelijke rechtsvormen die het MKB kent.

Automatiseren van de bedrijfsadministratie heeft ‘de boekhouding’ doen een stuk eenvoudiger, overzichtelijker en sneller gemaakt. De VRB Adviesgroep werkt met AFAS Software. AFAS staat voor Applications for Administrative Solutions en is ontwikkeld door het Nederlandse bedrijf AFAS, dat onder andere geïntegreerde software ontwikkelt voor de accountancy branche.

Voordelen van geautomatiseerde bedrijfsadministratie

Geautomatiseerde bedrijfsadministratie levert flink voordeel op. De complete financiële bedrijfsadministratie wordt geautomatiseerd uitgevoerd in hetzelfde systeem. Stel, u heeft een onderneming waarvoor u ook een salarisadministratie moet bijhouden. Doordat zowel salaris-, project- en logistieke administratie in één softwarepakket worden vastgelegd, is de boekhouding altijd actueel. De journaalposten worden automatisch gegenereerd vanuit een salaris uitbetaling, declarabele uren leiden tot een verkoopfactuur en ingekochte materialen zorgen voor mutaties in het inkoopboek.

Maar ook voor ZZP’ers biedt geautomatiseerd boekhouden veel voordelen. Nog los van de tijdswinst wanneer de aangiftedatum weer inzicht komt. Alle benodigde documenten en bonnen kunt u digitaal aanbieden, zelfs met een simpele klik op de cameratoets van uw telefoon. De boekhouders van VRB zorgen vervolgens voor een juiste verwerking. U heeft binnen een eigen online omgeving, uw eigen ‘VRB Portal’, op elk moment dat u maar wilt inzicht in uw administratie. In deze ‘VRB Portal’ treft u de gehele historie aan van alle correspondentie aan en van de VRB Adviesgroep. Zo kunt u als cliënt van de VRB Adviesgroep uw administratie inscannen en uploaden in uw eigen Portal en wordt deze administratie vervolgens door de VRB Adviesgroep ingelezen. De VRB Adviesgroep zet uw belastingaangiften, jaarrekening, loonstroken en andere documenten voor u klaar in uw Portal. Na uw akkoord worden deze automatisch doorgestuurd naar alle betrokken instanties.

Geautomatiseerde verwerking van uw boekhouding

Geautomatiseerde bedrijfsadministratie is meer, en iets anders, dan het voeren van online boekhouding via een boekhoudpakket. Bij een geautomatiseerde bedrijfsadministratie heeft u systeemkosten. Daar staat tegenover dat, eenmaal geïnstalleerd, processen sneller en efficiënter verlopen. Bankbetalingen, salarisbetalingen, verkoop- en voorraadadministratie worden automatisch gelinkt aan de juiste documenten. Door koppeling van bedrijfsprocessen verloopt een geautomatiseerde bedrijfsadministratie haast als vanzelf. Met als voordeel dat u altijd de meest actuele cijfers en managementinformatie binnen handbereik heeft. Alle informatie die u nodig heeft staat in visueel heldere pictogrammen die u kunt aanklikken voor meer informatie. U heeft realtime inzage in alle bedrijfsprocessen die zijn toegevoegd aan het programma. Managementinformatie is zo voor handen, maar ook het doen van aangiften wordt sterk vereenvoudigd en bestaat letterlijk nog uit één druk op de knop. Informatie wordt dagelijks bijgewerkt en is vanaf elke locatie waar u kunt inloggen op uw persoonlijke portaal beschikbaar.

Altijd actueel inzicht in uw cijfers

Naast een geautomatiseerde manier van werken richting controlerende instanties wilt u natuurlijk ook zelf inzage in uw cijfers. Hoe staat u ervoor? Wat is uw omzet, wat zijn de kosten en wat de winst? Deze en nog veel meer andere zaken treft u in één oogopslag aan in een speciaal voor u ingericht ‘dashboard’. Net zoals een autodashboard u overzicht geeft wanneer u zich van A naar B beweegt, geeft een ‘boekhoud dashboard’ u met overzichtelijke meters op een visueel aansprekende manier informatie over de financiële route van uw bedrijf. Wanneer u gebruik maakt van de administratieve dienstverlening van VRB Adviesgroep maakt een boekhoud dashboard automatisch onderdeel uit van uw online ‘VRB Adviesgroep Portaal’. Dit boekhoud dashboard zorgt ervoor dat u op elk moment waar u inlogt, precies weet waar u op financieel gebied met uw bedrijf staat. U kunt KPI’s definiëren, prognoses en vergelijkingen maken. U weet precies waar u staat.

Automatisering van interne bedrijfsadministratie

Heeft u vragen over het automatiseren van de interne bedrijfsadministratie van uw bedrijf? Of wilt u als ondernemer weten hoeveel tijd en geld u kunt besparen op de interne administratieve werkzaamheden wanneer u zou overgaan tot het automatiseren van interne bedrijfsadministratie? Om antwoord te geven op deze vraag hebben we een scan ontwikkeld die antwoord geeft op deze en maar vragen.

De Bedrijfs Administratie Automatiserings Scan – ‘de BAAS van VRB Adviesgroep’ – stelt u als ondernemer in staat om de administratieve werkzaamheden binnen uw bedrijf volledig in kaart te brengen, waarbij wordt aangegeven hoe u deze werkzaamheden kunt (weg) automatiseren.

Ervaring leert dat automatisering van interne bedrijfsadministratie u en uw medewerkers veel tijd en geld kan besparen. Middelen die u vervolgens aan andere zaken kunt besteden. VRB Adviesgroep heeft al voor vele bedrijven automatisering van interne bedrijfsadministratie uitgevoerd. Met als besparing voor bedrijven tot vele tienduizenden euro’s per jaar!

 

 

De ‘VRB Adviesgroep Overstap Service’

Wilt u graag samenwerken met VRB Adviesgroep maar heeft u uw administratie al toevertrouwd aan een accountant? Dit hoeft geen probleem te zijn. Met de ‘VRB Adviesgroep Overstap Service’ neemt VRB Adviesgroep alle werkzaamheden – die behoren bij het overstappen van uw huidige accountant naar VRB Adviesgroep – voor u uit handen. VRB Adviesgroep neemt contact op met alle betrokken instanties, zoals de Belastingdienst, maar ook met uw vorige accountant. U heeft er geen omkijken naar, wij zorgen er zelf voor dat uw gegevens keurig aan VRB Adviesgroep worden overgedragen.

U wordt door VRB  Adviesgroep volledig ontzorgt en hoeft niets te doen.

In gesprek over uw administratie

VRB Adviesgroep verzorgt alle fiscale- en administratieve werkzaamheden die u als ondernemer jaarlijks dient te verrichten. Deze werkzaamheden betreffen o.a. het inboeken van uw administratie, verzorgen van uw (loon)administratie, opstellen van uw jaarrekening en verzorgen van al uw belastingaangiften. Deze werkzaamheden worden altijd verricht voor een vast en van tevoren met u overeengekomen bedrag.

Wilt u meer weten over onze administratieve dienstverlening of wilt u meer weten over de BAAS van VRB Adviesgroep? Neem dat contact met ons op. Samen bereiken we meer! Tijdens kantoortijden kunt u ons telefonisch bereiken via telefoonnummer 0346 – 555 797.

 

© 2022 VRB Adviesgroep | All rights reserved | Next Lead