Op werkdagen bereikbaar
tussen 08:00 en 20:00 uur

0346 - 555 797

Bespaar geld


Fiscale- en administratieve werkzaamheden automatiseren

VRB Adviesgroep is marktleider in het opstellen van jaarrekeningen en het vervolgens verzorgen van de bijbehorende belastingaangifte. Iedere jaarrekening die door VRB Adviesgroep wordt opgesteld wordt daarna bekeken door een fiscalist van VRB Adviesgroep. Het bedrijf is aangesloten bij het Register Belastingadviseurs en haar belastingadviseurs zijn opgeleid om te bekijken van welke belastingvoordelen en aftrekbare kosten een ondernemer allemaal gebruik kan maken. Pas wanneer alle fiscale mogelijkheden en voordelen boven water zijn gehaald, wordt de belastingaangifte door VRB Adviesgroep ingediend.

Welke kosten zijn aftrekbaar als bedrijfskosten?

Kosten die aftrekbaar zijn als bedrijfskosten moeten, zoals de omschrijving aangeeft, gemaakte kosten zijn ten gunste van de onderneming en niet van de privépersoon die de onderneming beheert. Aftrekbare kosten kunnen zijn vakliteratuur, werkkleding met bedrijfslogo, zakelijke reiskosten, zakelijke telefoongesprekken vanuit huis gevoerd, zakelijke huisvestingskosten, administratieve kosten, advies en accountantskosten, verzekeringen en personeelskosten. Bij sommige kosten is het niet duidelijk of deze fiscaal aftrekbaar zijn of niet. Veel ZZP’ers en kleine ondernemingen met bedrijf in of aan huis hebben hier vragen over. Maar ook voor grotere bedrijven is over wat in mindering kan worden gebracht als bedrijfskosten niet altijd helder.

Bedrijven hebben het recht het voor hun meest gunstige belastingvoordeel te realiseren. De Belastingdienst kijkt wel met u mee, maar u mag als ondernemer zelf bepalen welke bedrijfskosten u maakt.

 

Referenties


Waarom ondernemers voor VRB kiezen


Specialist in het omzetten van eenmanszaken naar een BV

Vooruitstrevend in ‘ROBOTIC ACCOUNTING’

WINNAAR van
‘AFAS AWARD’ en aangesloten bij RB en NOAB

Actuele cijfers in uw ‘PERSOONLIJKE DASHBOARD’

Persoonlijk en hoogwaardig fiscaal advies

Maak kennis met boekhoud specialist Fons


Fons snapt hoe boekhouden werkt!

VRB Adviesgroep heeft 40 medewerkers in dienst met allen een financieel, fiscaal en of juridische achtergrond. Wilt u meer informatie of wilt u eens met een van onze fiscalisten in gesprek? Dan plannen we graag een vrijblijvende afspraak voor u in. Voor meer informatie zijn we tijdens kantoortijden te bereiken via telefoonnummer 0346 – 555 797.

Wij nemen graag contact met u op, vul onderstaande formulier in.

Verschillende soorten aftrekbare kosten

Naast bedrijfskosten die ten laste van de winst mogen worden gebracht, genieten ondernemingen fiscale aftrekposten. Deze bestaan, afhankelijk van de rechtsvorm en het aantal jaren dat de ondernemer bestaat uit onder andere: ondernemersaftrek, de fiscale oudedagsreserve, zelfstandige aftrek, startersaftrek, aftrek voor innovatie en onderzoek, meewerkaftrek en stakingsaftrek.

Zakelijke aftrekbare kosten

Aftrekbare kosten moeten voldoen aan de omschrijving dat het gaat om zakelijk gemaakte kosten. Het kan voorkomen dat u in uw privé omgeving of met privé bezít zakelijke kosten maakt. Denk aan zakelijke kilometers in de privéauto of thuis een conference call voeren. Hierdoor ontstaat het zogenaamde grijze gebied. De Belastingdienst neemt hierover de volgende stelling in: ‘Bij de beoordeling van de vraag of kosten aftrekbaar zijn, letten wij op het motief waarmee u kosten hebt gemaakt. Als duidelijk is dat u de kosten volledig hebt gemaakt voor de zakelijke belangen van uw onderneming, accepteren wij de kosten als aftrekpost.

Schroom niet en neem contact op

Wilt u weten welke zakelijke kosten u kunt aftrekken? VRB Adviesgroep helpt u graag verder. Neem voor meer informatie of informatie over het uitbesteden van uw administratie en aangiften contact met ons op!

Kosteloze aanvragen

© 2019 VRB Adviesgroep | All rights reserved | Next Lead