0346 - 555 797

neem nu contact met ons op

Het starten van een eigen bedrijf heeft invloed op tal van processen


Word ondernemer!

VRB adviesgroep is gespecialiseerd in het verzorgen van de gehele boekhouding van ondernemers. Door deze te automatiseren komt meer ruimte vrij voor informeren en adviseren. Heeft u plannen voor het oprichten van een eigen onderneming of bent u onlangs een eigen bedrijf gestart, dan komt er veel op u af. Een partner die u de weg kan wijzen met fiscale en administratieve diensten voelt als een solide ondersteuning waardoor meer draagkracht ontstaat om de juiste stappen te zetten.

Hoe start u een eigen bedrijf?

Het starten van een eigen bedrijf heeft invloed op tal van processen, zowel in de persoonlijke sfeer als op ambitieus vlak, als op het vlak van persoonlijke wensen en dromen. VRB adviesgroep ondersteunt ambitieuze aspirant ondernemers met juridische en boekhoudkundige dienstverlening aan een goede start. Maar dan blijft er altijd nog genoeg over waar u als ondernemer zelf verantwoordelijk voor bent. Elke onderneming start vanuit een droom die via ambitie uitgewerkt dient te worden in een ondernemingsplan. Dit plan is uw leidraad en reality check. Het geeft antwoord op de vraag of uw businessmodel kans van slagen heeft. Wanneer u een financieringsaanvraag wilt doen voor uw bedrijf, is het overleggen van een ondernemingsplan bovendien verplicht.

Wanneer u zich gaat aanmelden bij de Kamer van Koophandel (KvK) moet de rechtsvorm helder zijn. De rechtsvorm bepaalt de mate van privé-aansprakelijkheid van de ondernemer(s) en de belastingverplichting van ondernemer en organisatie. ZZP en freelancer zijn geen rechtsvormen. In Nederland is de meest gekozen rechtsvorm de BV en de eenmanszaak.

Aandachtspunten bij het opstarten van een eigen bedrijf

Laat u voorafgaand aan de start van uw onderneming goed adviseren. Ook is het een goede keus u in de aanloop naar de start en de eerste periode na de start te laten begeleiden. U kunt kiezen voor een expert, maar ook een meer ervaren ondernemer kan een prima sparringpartner zijn. Dit geeft u een aanzienlijke voorsprong op de slagingskans wanneer u eenmaal het bord ‘open’ voor de deur heeft hangen en u uw afzetmarkt gaat bedienen.

Verdiep u altijd in de juridische en administratieve veranderingen en verplichtingen die het hebben van een eigen onderneming met zich meebrengt. Kies voor uw administratieve verplichtingen bij voorkeur voor een geautomatiseerd pakket. Dit soort voor meer efficiënte, tijdbesparing, overzicht en controle. Wilt u meer informatie? Praat dan eens met een van onze deskundigen over de mogelijkheden.

 

Tips eigen bedrijf starten

Besteed veel aandacht aan uw ondernemingsplan. Aspirant-ondernemers willen deze stap in al hun enthousiasme nog wel eens niet of onvoldoende uitvoeren. Met name binnen kleine bedrijven en ZZP-ondernemingen wordt achteraf vaak geconcludeerd dat de onderneming succesvoller had kunnen beginnen met een goed uitgewerkt ondernemingsplan.

Zoek en kies daarom de juiste rechtsvorm. Heeft u twijfels over welke rechtsvorm het best bij uw onderneming past? Laat u dan door ons adviseren.

Kies een goed boekhoudpakket en ga in zee met een goed administratiekantoor. Een goed administratiekantoor doet meer voor u dan alleen wat cijferwerk. Uw adviseur of boekhouder denkt met u mee en staat aan u zijde om op boekhoudkundig en fiscaal gebied het beste mogelijke resultaat uit uw firma te halen.

Neem contact met ons op

VRB Adviesgroep kan u voorzien van informatie en goed doordacht, passend advies ten aanzien van de juiste rechtsvorm keuze voor uw bedrijf. Als partner van uw firma kunnen wij uw administratie automatiseren en het verzorgen boekhouding van u overnemen. Kiest u voor VRB Adviesgroep, dan kiest u voor een betrokken partner die met passend advies uw administratieve verplichtingen ontzorgd. Wij kunnen een bijdrage leveren aan het renderen en floreren van uw bedrijf. Samen komen we verder! Voor meer informatie zijn we tijdens kantoortijden te bereiken via telefoonnummer 0346 – 555 797.

© 2024 VRB Adviesgroep | All rights reserved | Next Lead