0346 - 555 797

neem nu contact met ons op

Winstbelasting betalen


Volledig geautomatiseerd bent u klaar voor de toekomst

Wat zijn de belastingregels voor een BV en wanneer is het voor mijn bedrijf fiscaal lonend om voor een BV als rechtsvorm te kiezen? Wanneer u onderneemt, snappen we dat u dergelijke vragen en afwegingen beantwoord wilt zien. De BV is een rechtsvorm met aandeelhouders waarbij niet de aandeelhouders maar de BV als rechtspersoon wordt gezien. Voor de aandeelhouders geldt over hun winstuitkering andere fiscale wetgeving dan die voor de BV. Voor de belastingdienst wordt de BV zelf beschouwd als de ondernemer. De belastingplicht voor de BV bestaat uit vennootschapsbelasting, een afdracht over de winst die de BV maakt.

Wanneer dient uw BV belasting te betalen?

Een BV betaalt winstbelasting (vennootschapsbelasting / VpB) over de door de BV gerealiseerde winst. De VpB tarieven worden de aankomende jaren verlaagd. Zodra een BV winst uitkeert aan haar aandeelhouders dient er dividendbelasting door de BV te worden afgedragen. De aandeelhouder dient vervolgens in privé aanmerkelijk belang belasting (box 2) belasting te betalen.

Belasting BV berekenen

Middels de aangifte vennootschapsbelasting (VpB) wordt bepaald hoeveel belasting de BV moet betalen. Regelgeving is aan wijzigingen onderhevig, maar ook uw bedrijfsresultaten en bedrijfsprocessen. De variabelen zorgen ervoor dat het elk jaar opnieuw doen van aangiften voor veel ondernemers een tijdrovende klus is. Ook dient elke BV jaarlijks een jaarrekening te laten opstellen en overig jaarwerk dient te worden verricht. Al deze werkzaamheden nemen wij graag en goed van u over. Naast de jaarrekening kunt u uiteraard ook al uw overige jaarwerk door ons laten uitvoeren. De VRB Adviesgroep heeft in het verleden duizenden stamrecht BV’s opgericht en verzorgt nog steeds voor een groot deel van deze BV’s de jaarrekening en de overige werkzaamheden. Wij ondersteunen niet alleen met cijferwerk, maar u heeft aan ons ook een deskundige, adviserende partner.

 

Aangifte vennootschapsbelasting

Over de winst van uw besloten vennootschap (BV) moet u vennootschapsbelasting betalen. Door middel van het doen van aangifte wordt de hoogte van de afdracht bepaald. De winst wordt vastgesteld op basis van fiscale wetgeving. Hierdoor kan de winst afwijken van de commerciële winst. Om als ondernemer of vennoot op de hoogte te zijn van de meest recente regelgeving vraagt tijd, studie en de nodige verdieping. De accounts van de VRB Adviesgroep doen dit beroepshalve voor u, en nemen het invullen van de aangifte van uw overnemen graag van u over. Zij zijn bekend met de meest actuele regelgeving, die elk jaar wel iets wijzigt. VRB Adviesgroep heeft een adviserende taak en kan alle werkzaamheden die behoren bij het opstellen van de jaarrekening en het verzorgen van het overige jaarwerk van uw BV voor u uithanden nemen.

Onze collega’s helpen u graag

Heeft u vragen over het belastingrecht dat van toepassingen is op BV’s? Wilt u het doen van aangifte en het opstellen van de jaarrekening uit handen geven? Loopt u rond met fiscale vragen rondom uw BV en heeft u behoefte aan informatief gesprek? Wilt u meer weten over onze werkwijze en mogelijkheden? Neem voor het maken van een vrijblijvende afspraak telefonisch contact met ons op. Wij tijdens kantoortijden te bereiken via telefoonnummer 0346 – 555 797.

© 2024 VRB Adviesgroep | All rights reserved | Next Lead